Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Na období 14.11. - 30.11. jsou v akci Včasné jízdenky do Německa ve vlacích přes Drážďany, za ceny 9-19€/OW do libovolné stanice v Německu (včetně spojení s přestupem).

https://www.cd.cz/eshop/docs/news.aspx#NewsRef0

0 Citovat

V průběhu listopadu platí 10% sleva na vnitrostátní jízdenky při platbě přes Masterpass.

http://mcpromo.cz/

0 Citovat

teď to nemůžu nikde dohledat, ale mám pocit, že jsem četl, že kromě 10% slevy ještě přidají za první platbu 50 kč do priceless specials, nemáte někdo odkaz nebo si to s něčím pletu?

0 Citovat

http://www.vlakopedie.cz/ tady jen 10% sleva, na priceless nic.

0 Citovat

možná už dnes nebo nejpozději v pondělí budu jízdenku kupovat, takže vyzkouším a uvidím, myslím, že jsem to četl někde přímo na webu cd.cz ve středu ve vlaku smiley (poté co jsem si reklamy na slevu 10% všiml na hlavním nádraží v praze), ale vůbec to taky už nemůžu dohledat

0 Citovat

díky, věděl jsem, že jsem to někde četl

včera jsem zkoušel platit, karta nově přidaná do masterpass i priceless, tak uvidím, zatím se nic nepřipsalo, pokud by přece jen těch 50 kč dali, tak zkusím i pár dalších karet smiley ty 2 kč za ověření jsou v pohodě (1 masterpas, 1 priceless)

0 Citovat

tak dnes další 2 platby, první karta byla v priceless už delší dobu, druhá jen pár dní, oboje do masterpass vloženy těsně před platbou jízdenek ... šanci na těch 50 kč na každou kartu nevidím moc velkou, ale za pokus to stojí, jízdenka stojí pár desítek korun, takže rozdíl v ceně oproti dvou jednosměrným nebo o pár kč levnější zpáteční je zanedbatelný ... za pokus to stojí smiley

0 Citovat

Nevím, jestli se jedná o chybu, ale celý týden před Vánocemi a celý týden po Novém roce jsou v nabídce místa k sezení na trase Praha - Curych za 276Kč/OW.

0 Citovat

Zpět mi to nabízí jen lůžko.. Což samozřejmě za 994 Kč stále super.

0 Citovat

Vůz k sezení nebude jezdit každý den, tak asi proto. Například 16.12. tam a 18.12. zpět mě to hází cenu 552Kč/RT.

0 Citovat

Tak ceny jsou již upraveny na předem avizovaných 497Kč/OW, což je stále skvělá cena. Není například problém uskutečnit jednodenní výlet za 994Kč o dvou víkendech před Vánoci. Určitě také potěší zastávka v Buchs pro návštěvu Lichtenštejnska. Cena lůžkového příplatku je zatím stejná, očekávám, že dojde ke snížení, aby jízdenka s příplatkem do lůžkového vozu stála 994Kč/OW.

0 Citovat

Nebudete někdo kupovat nějakou dražší jízdenku? mám dostatek bodů v tom věrnostním programu, takže můžu prodat voucher na libovolnou zpáteční jízdenku po ČR, klidně i v 1. třídě

já jezdím krátké trasy, osobně to nevyužiju

0 Citovat

Jako každý rok, tak i letos jsou v nabídce adventní jednodenní zpáteční jízdenky. Například Brno - Vídeň za 386Kč/RT.

http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/ ... mp=zahrvim

0 Citovat

Musím se podělit o velice pěknou nabídku od Českých drah - kdo z Vás jste z Pardubického kraje, tak za super cenu - 369 Kč se můžete o víkendu dostat do Wroclawi - odjezd ráno (6-7 hod. - vlak vyjíždí z Pardubic, končí ve Wroclawi) a zpět potom z Wroclawi okolo 17 hod. Jízdenka platí pro skupinu (skupinová víkendová regionální jízdenka + Polsko = 2 dospělí a 3 děti), tj. za 185 Kč na osobu máte zpáteční jízdenku (pokud počítám jen dospělé). Na místě potom máte cca 7 hod. času, centrum města je dostupné pěšky do 5-10 min a právě tam probíhají vánoční trhy. Stánky jsou vkusné, nic přehnaného. Centrum města je malebné a ceny slušné smiley je zde i mnoho opravdu stylových kaváren...takže neváhejte smiley

Verča

0 Citovat

Na únor 2017 potřebujeme jízdenku do Prahy pro tři osoby a po dvou týdnech jízdenku pro stejný počet osob zpáteční.

Ve slevách ČD se většinou ztrácím, existuje nějaká výhodná včasná jízdenka? Nebo je už sleva za zpáteční? Nebo za skupinu? Nebo zpáteční po dvou týdnech nejde?

Tuším, že se tady jeden, dva odborníci na ČD pohybují, tak třeba poradí smiley

0 Citovat

důležité je taky vědět odkud ... teoreticky bych mohl za nějaký úplatek nabídnout 90% slevu na skupinovou celostátní jízdenku, ale platí jen o víkendech a svátcích

0 Citovat

Existují různé nabídky, ale chtělo by to trochu upřesnit. Zejména začátek cesty, potom věk cestujících, případně nárok na nějakou slevu.

0 Citovat

Na období 9.1.2017 - 14.2.2017 jsou opět k dispozici zvýhodněné Včasné jízdenky do Německa přes Drážďany ve 3 cenových úrovních: bližší okolí ČR - např. Dráždany 248Kč/OW, vzdálenější města - např. Berlín, Lipsko 386Kč/OW, nejvzdálenější města např. Hamburk, Brémy, Düssedorf, Frankfurt za 524Kč/OW.

0 Citovat

Koukám, že došlo ke snížení cen VJE do Polska. Praha-Varšava za 524Kč/OW s místenkou v ceně. U některých vlaků nabízí i dvojnásobek věrnostních bodů (20). Gdaňsk za 938Kč/OW je také celkem zajímavý.

0 Citovat

Tuším, že už se to tady někde řešilo, ale nemůžu to nikde dohledat: lze nějak koupit one-way jízdenku Budapešť -> CZ?

0 Citovat

http://elvira.mav-start.hu/ - ale len niektore destinacie ako Praha, Ostrava, Brno, Decin a Usti. Praha stoji 19 euro

0 Citovat

Díky! Brno za €14 je co hledám. Podle toho co tam píšou, tak je teda potřeba si ticket vyzvednout na pokladně v Budapešti, je to tak?

0 Citovat

mailom dostanes 10 miesty kod, ktory potom na Keleti natukas do kioskov na to urcenych smiley je ich tam viacero, urcite ich najdes, vypadne z nich papierovy listok v medzinarodnom formate.

0 Citovat

Ne vie nekdo co s nabidkou VJE Rakusko? Pre Feldkirch vola pre mna 800 Kc, a to stejne na tento tyzden, a stejne na za dva mesice...
Ano, pres Summerau/Rybnik je este mozne precestovani za 386 Kc, jen ne pres Breclav... :'( [*]

0 Citovat

Již před nějakým časem zmizela z webu ČD tabulka, kde bylo uvedeno cenové rozpětí Včasných jízdenek podle kilometrické vzdálenosti v ČR a Rakousku. Nyní je uvedeno jen obecné rozpětí 9-44€ pro 2 třídu.
https://www.cd.cz/eshop/data/CenyVJE.pdf?v=20161211
Co jsem zběžně koukal, tak to znamená, že přes Břeclav došlo ke zdražení na uvedených 800Kč pro vlaky jedoucí po Westbahn pro destinace za Salzburkem. Pro ostatní destinace včetně jihu Rakouska (Graz, Klagenfut, Villach) platí stále staré ceny od 386Kč (14€). Je to celkem logické - přes Břeclav vytíženost vlaků stále stoupá, na západ Rakouska není moc konkurence a z Moravy je jízdní doba konkurenceschopnější, než z Čech. Ale i těch 800Kč není špatná cena vzhledem ke vzdálenosti a běžným cenám jízdného v Rakousku.
Od 386Kč platí ceny na západ Rakouska stále přes Č. Budějovice, kde od prosince došlo k zavedení expresního spojení a zkrácení jízdní doby Praha-Linz téměř o hodinu, což má asi účel motivovat lidi využívat spoje přes Č. Budějovice.

0